McLaren Honda napravila prva značajna poboljšanja performansi

McLaren Honda napravila prva značajna poboljšanja performansi

Nakon VN Bahreina na rasporedu je bio prvi dvodnevni sezonski test koji je ekipa McLarena željno iščekivala kako bi isprobala unaprjeđenja pogonske jedinice koja su pripremili u Hondi.

Prvi dan je završio katastrofalno sa samo 17 odvezenih krugova. Oliver Turvey je već nakon dva odvezena kruga imao tehnički problem nakon kojeg su morali zamijeniti kompletnu pogonsku jedinicu, a u nastavku dana odvezao je 15 krugova. Drugi testni dan bio je najuspješniji u ovoj sezoni za McLarena koji je Stoffel Vandoorne opisao kao “najbolji za tim ove sezone” koji je prošao bez tehničkih problema.

Stoffel je tako odvozio 81 krug bez većih problema i zauzeo četvrtu poziciju. Pored napretka u pouzdanosti McLaren je pokazao i značajan napredak u brzini.

“Ovo je vjerojatno bio naš najbolji dan ove sezone. Po prvi puta nismo imali problema i mogli smo odraditi zadani program. Mislim da smo odradili sve što smo trebali i prošli kroz razne set-upove kroz koje nismo uspjeli tokom testiranja u Barceloni. Dan je bio produktivan i jako sam sretan što smo mogli odvoziti toliko krugova, posebno nakon teškog vikenda i prvog dana testiranja. Izgledalo je odlično. Imali smo neke nove dijelove na bolidu koje smo isprobali i naučili o njima,” rekao je Vandoorne.

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier također je izrazi svoje zadovoljstvo nakon drugog testnog dana, te pohvalio tim nakon teških dana u Bahreinu.

“Uspjeli smo odraditi kvalitetan test. Teško je razumjeti kvarove koje smo imali zadnjih dana, ali Honda radi na tome da se to riješi. Zadnjih para sedmica zaista su bili teški pa je ovo za nas bio jako pozitivan dan,” rekao je Boullier.

 

Kategorije: Formula 1