“Teška” odluka!

“Teška” odluka za Kimi Raikkonena

Kimi Raikkonen, prvi test 2012

Poslije potvrde da se Mark Webber povlači iz Formule 1 na krajem sezone, špekulacija da će Kimi Raikkonen postati novi vozač Red Bulla postala je vrlo realna. Ipak, Kimi kaže da još uvijek nije odlučio gdje će voziti naredne sezone.

„Ništa se nije promijenilo u zadnje dvije utrke, još uvijek ne znam što ću raditi iduću sezonu. Naravno da će ljudi pričati više o tome što ću raditi iduću sezonu, ali to neće uticati na moju odluku. Nemam ugovor što je normalno u Formuli 1. Nemam vam što reći dok nešto ne bude potpisano na papiru. Kad se to dogodi, reći ću vam odmah da me prestanete ispitivati isto pitanje!“

„Što god da odlučim na kraju, neće biti lagano. Nikada nije lahko. Nije prvi put da imam više opcija i onda odaberem onu koja mi se čini najbolja u tom trenutku. Teško je reći je li ispravno ili ne, ali onda morate živjeti s tim kako god da je.“, izjavio je Raikkonen.

Raikkonen dodaje kako mu ne bi bio problem voziti sa Sebastianom Vettelom.

„Nije mi problem utrkivati se sa bilo kojim vozačem. Nikada nisam birao s kim ću voziti, a ako mi Sebastian bude timski kolega, bit će mi vjerojatno lakše nego da je to netko drugi.

Finac priznaje da bi mu teško palo napustiti Lotus.

„Bilo je savršeno, bez njih ne bih danas bio u Formuli 1. Naravno da su i oni imali koristi od toga, tako da nema žaljenja. Postoje stvari na kojima trebamo napredovati, ali s timom sam imao sjajno vrijeme do sada i zato će moja odluka biti teška.“

Prije potpisa ugovora sa Red Bullom, Kimi smatra da je svaki detalj u ugovoru bitan.

“Postoje male stvari koje moraju biti baš onakve kako ja želim jer one odlučuju najviše. Dugo sam u ovom sportu te znam što je važno da bih bio zadovoljan. Te stvari su nekima možda glupe, ali one na kraju odluče cijelu stvar.”

Kategorije: Formula 1