Svjetski kupu Cross-Country Rally – Hungarian Baja 2015.

 Hungarian-Baja-2015.01

Svjetski kupu Cross-Country Rally – Hungarian Baja 2015.

U periodu od 13. -16. augusta u Mađarskoj je održan tradicionalni svjetski kup Cross-Country Rally pod nazivom Hungarian Baja 2015. Gazpromneft Lubricants LTD je svojim distributerima dodijelio čast da prisustvuju utrci kako bi pružili podršku takmičarskom G-Energy timu, gdje su kompanije AUTOline i SPREM-line predstavljali gospodin Zdenko Šprem, vlasnik i Karahasan Anela, marketing & PR.

U cilju razvoja, testiranja, ali i unapređenja motornih ulja i tehničkih tekućina, od 2013. godine započeta je saradnja između tehničkih stručnjaka Gazpromneft Lubri-cants LTD i G-Energy tima.

Baja-2015
Hungaria Baja 2015.

Gazpromneft Lubricants LTD, proizvođač premium ulja G-Energy, oficijelni je sponzor G-Energy tima na Svjetskom kupu Cross-Country Rallya. Jedna od dionica Svjetskog kupa je i tzv.Hungarian Baja, koja se održala od 13.-16. augusta u Mađarskoj. Održavanje godišnjih konferencija koje okupljaju Gazpromneft distributere širom svijeta sastavni je dio poslovanja, čime se želi stvoriti jaka distributerska mreža, te je ovaj put distributerima pripala čast da u sklopu konferencije podrže G-Energy tim koji predstavlja Vladimir Vasiliev i Konstantin Zhiltsov. Tehnički partner G-Energy tima je profesionalni sportski tim X-Raid iz Njemačke, koji je trostruki pobjednik Dakar Maratona. X-Raid tim iz Njemačke konstruisao je vozilo koje je u ravnopravnoj konukrenciji sa automobilima vodećih svjetskih proizvođača.

Cross-Country Rally-Hungarian-Baja-2015.-03

Do samog kraja utrka je bila neizvjesnog karaktera, što zbog ekstremnih vrućina koje su predstavljale znatnu prepreku mnogim vozačima, tako i zbog zahtjevnih dionica. Problemi sa amortizerom, te prije svega zdravstvene poteškoće utjecale su da predstavnik G-Energy tima, Vladimira Vasiliev nije učestvovao na kompletnoj utrci, što je omogućilo prednost, ali na kraju i pobjedu Naseru Al-Attiyahu, predstavniku Katara. Ovom pobjedom Nasser Al-Attiyah postaje uzastopni trostruki pobjednik Hungarian Baje, što je ujedno i novi record. Ekipi Katara ova pobjeda znači još više, a to je vodeća pozicija na poretku Svjetskog kupa.

Učešće na utrci uzelo je 32 motociklista, 37 automobila, te 3 kamiona. Svjetski kup Cross-Country Rallya je serija godišnjih internacionalnih utrka organiziranih od strane Međunardne automobilske federacije (FIA).

?

?