Renault Trucks – TruckSimulator

Renault Trucks – TruckSimulator 01

Renault Trucks – TruckSimulator

Renault Trucks je pripremio zabavnu, kamionski orijentisanu aplikaciju koja je dostupna širokoj javnosti. TruckSimulator by Renault Trucks je iga, simulator vožnje, u kojoj igrač koristi kamion u operativnim situacijama. Po prvi put u aplikaciji je moguće simulirati vožnju na gradilištu ili urbanom okruženju, kao i na otvorenoj cesti, za upravljačem jednog od kamiona Renault Trucks T, C, K ili D. Aplikacija je dostupna za besplatan download na App Store i Google Play.

Na taj način Renault Truck nudi priliku svakome da ‘osjeti’ kako izgleda voziti kamion u nekom od ponuđenih okruženja, a na izboru su svi novi kamioni ovog proizvođača iz palete Euro 6.

Igrači prvo treba da odaberu okruženje u kojem žele voziti, a zatim da odrede tip zadatka. Ako odrede Long Distance zadatak, cilj je da postignu maksimalnu putnu brzinu, uz istovremeno što manju potrošnju goriva. Oni koji se odluče za teške konstrukcione ili konstrukcione zadatke, cilj im je zadržati teret na kamionu cijelo vrijeme vožnje. Što se tiče distributivnih zadataka, cilj je poštivati restrikcije u urbanim sredinama i podijeliti teret prema zadanim područjima.

Ovaj simulator pruža brojne opcije, između ostalog i takmičenje sa prijateljima na Facebook-u, koristeći funkciju ‘ranking’. Simulator je besplatan na App Store (za iPhone i iPad) i Google Play (za smartphones i tablettes).

U TruckSimulator by Renault Trucks uvrštene su već postojeće aplikacije: The Range, Cost Saver, EcoCalculator, Truck Fuel Eco Driving, NavTruck (nije besplatno), Time Book (free), DeliverEye, (zanimljiva aplikacija koja omogućuje korisniku da pošalju fotografiju sa odrednicama vremena i mjesta, u slučaju kašnjenja ili oštećenja tereta), Renault Trucks Network, Selected for you, Renault Trucks Racing (trkaći simulator u visokoj rezoluciji, dostupno za iPad) i Truckers Gallery.

Renault Trucks – TruckSimulator 02

Kategorije: Lifestyle