24 sata Nürburgringa 2014: Legenda živi dalje

41. ADAC Zurich 24h-Rennen Nuerburgring 2013

24 sata Nürburgringa 2014: Legenda živi dalje

Postoje borilišta koja imaju poseban, kultni status u svojem sportu. Bez ikakve je sumnje Nürburgringov Nordschleife jedna od najpoznatijih trkaćih staza na svijetu – a posebno kad se na njoj održava legendarna 24-satna utrka ADAC Zurich, koja će se ove godine održati 42. put, i to od 21. do 22. lipnja.

Opel je jedna od najuspješnijih marki na utrci u „Zelenom paklu“, kako je ovu stazu prozvao Sir Jackie Stewart, a na kojoj će ove godine biti predstavljen s deset Astri OPC Cup uz brojne privatne posade. Trkaći automobili iz Rüsselsheima imaju dugu i vrlo uspješnu tradiciju u 36 godina dugoj povijesti prvenstva „VLN endurance“. Ukupno devet prvaka svoje je titule osvojilo vozeći razne Opelove modele, dok su automobili proizvođača iz Rüsselsheima u ovoj utrci ukupno pobijedili 17 puta. S ukupno 549 pobjeda u svim klasama Opel je treća najuspješnija marka. Povijesna je bila ukupna pobjeda posade koju su činili Manuel Reuter, Timo Schider, Marcel Tiemann i Volker Strycek 2003. godine za upravljačem Opel Astre V8 coupe.

Prošle je godine Opel oživio svoju veliku tradiciju nastupivši na Nordschleifeu s Opel Astrom OPC Cup – trkaćom izvedbom Astre OPC koja je dodatno poboljšana za sezonu 2014. te kombinira vrhunske performanse i profesionalnu tehnologiju s pristupačnom cijenom, predstavljajući tako tehničku bazu trkaćih coupea. No ovo je natjecanje puno više od ekstremno zahtjevne utrke: ovo je jedan od najvećih međunarodnih događaja u automobilizmu koji svake godine privuče 200 000 gledatelja i predstavlja ogroman cjelodnevni tulum za sve sretnike koji se nađu ondje.

42. izdanje 24-satne utrke ADAC Zurich na Nordschleifeu počinje u 16 sati, u subotu 21. juna 2014.

Kategorije: Auto sport