Bolje zdravestveno stanje Michaela Schumachera!

Formula 1

Bolje zdravestveno stanje Michaela Schumachera!

Nakon prošlosedmičnih ne tako ohrabrujućih vijesti po pitanju zdravstvenog stanja Michaela Schumachera, na našu radost, sada ipak dolaze bolje vijesti.

Prema pisanju njemačkog dnevnika Bild, došlo je do poboljšanja u procesu oporavka sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1. Ovu vijest potvrdila i Schumacherova menadžerica Sabine Kehm, koja je dala ohrabrujuću ali ne i detalju informaciju o trenutnom zdravsvenom stanju popularnog Shumia.

“Mogu još jednom ponoviti: postoje znakovi koji nas ohrabruju.”, izjavila je Kehm.

Ona je odbacila posljednje glasine po kojim se Michael Schumacher ne nalazi u fazi oporavka, već u vegetativnom stanju. No, nije sporno da su ozljede mozga toliko ozbiljne, da i dalje može doći do komplikacija.

Kehm je demantovala i izvještaje dijela engleskih medija o tome da Schumacherova supruga uz vilu u Švicarskoj gradi malu kliniku u kojoj će biti smješten legendarni vozač.”Glasine da Corinna Schumacher preuređuje porodični posjed i gradi dom za Michaela, koji je navodno u beznadnom stanju, potpuno su neutemeljene”, poručila je Kehm.

Ipak, Bild tvrdi da bi Schumacher uskoro doista mogao napustiti bolnicu u Grenobleu, u kojoj leži u komi od 29. prosinca kada je nastradao u skijaškoj nesreći. Schumacher bi mogao biti preseljen u rehabilitacijsku kliniku, ali zasad nije poznato gdje.

Podsjetimo, proces buđenja iz inducirane kome započeo je krajem januara, ali može trajati jako dugo. Uz to treba napomenuti da je početkom faze buđenja iz kome Schumacher dobio i upalu pluća pa su proces morali usporiti.

Kategorije: Formula 1