Stefano Domenicali dao otkaz!

Formula 1

Stefano Domenicali dao otkaz!

Šef Ferrari F1 tima Stefano Domenicali dao je otkaz. Domenicali je u u Ferrari F1 timu proveo 23 godine, a na mjesto šefa tima došao je krajem 2007 godin, a već u sezoni 2008. Ferrari je osvojio konstruktorski naslov. Također, Felipe Massa bio je u borbi za vozačku titulu do posljednjeg kruga posljednje utrke sezone 2008., a nakon toga Ferrari je još dva puta ostao bez vozačkih titula, u sezonama 2010. i 2012. kada su njihovi vozači bili najbliži osvajanju titule.

“Postoje posebni trenuci u svačijem profesionalnom životu, gdje čovjek treba hrabrost za teške i vrlo bolne odluke. Vrijeme je za bitnu promjenu. Kao šef preuzimam odgovornost, kao što sam to uvijek radio, za našu trenutnu situaciju. Odluka je donesena s ciljem riješanja stvari i za dobro ovih ljudi sa kojima se osjećam vrlo blisko.

Svim srcem želim zahvaliti svim članovima tima, vozačima i partnerima za prelijep odnos u kojem smo uživali sve ove godine. Nadam se da će se vrlo brzo Ferrari vratiti tamo gdje zaslužuje biti. Moje posljednje riječi zahvale idu našem Predsjedniku, koji me uvijek podržavao i svim našim fanovima. Žao mi je samo što nismo požnjeli ono što se godinama trudimo posijati.”, izjavio je Stefano Domenicali.

Nakon objave ove vijesti, Domenicali nije još objavio šta će raditi u budućnosti.

Kategorije: Formula 1