U Ferrariju “lete glave” – Smijenjen Luca Di Montezemolo!

Formula 1

U Ferrariju “lete glave” – Smijenjen Luca Di Montezemolo!

U posljednjih nekoliko dana javile su se špekulacije da bi mogao biti smjenjen Luca Di Montezemolo predsjednik Ferrarija. Na takve špekulacije Di Montezemolo je odgovorio da od toga nema ništa i da želi ostati na toj funkciji još najmanje tri godine!

Ipak, na njegovu žalost ove špekulacije danas su se obistinile, pa će Luca Di Montezemolo svoje mjesto u Ferrariju napustiti 13. septembra. Na njegovo mjesto doći će niko drugi nego Sergio Marchionne, predsjednik FIAT grupacije.

Luca Di Montezemolo nakon što mu je saopšteno da će biti smjenjen jutros je izjavio: “Ferrari će sada imati važnu ulogu s FCA grupacijom u narednoj flotaciji na Wall Streetu. Ovo će otvoriti novu, drugačiju fazu, koju će morati predvoditi direktor grupacije.

Ovo je kraj jedne ere. Odlučio sam napustiti mjesto predsjednika Ferrarija nakon gotovo 23 prelijepe i nezaboravne godine, pored onih koje sam proveo kraj Enza Ferrarija 70-ih godina. Zahvalio bih se svim našim saradnicima koji su s nama dijeli strast u poslu kojeg radimo. Bila mi je velika čast biti vođa Ferrarija, kojem sada želim sve najbolje u budućnosti.”, rekao je Di Montezemolo.

Kategorije: Formula 1