Zaboravni Hakkinen govori o dvostrukim bodovima…

Mika Hakkinen i Michael Schumacher

Zaboravni Hakkinen govori o dvostrukim bodovima…

Dvostruki svjestki prvak, Mika Hakkinen, protivi se novom pravilu o dvostrukim bodovima. Tim povodom izjavio je da bi njega isto pravilo lišilo oba naslova da se primjenjivalo u njegovo vrijeme. Ipak, Hakkinen je zaboravio da je on pobjedio na posljednjim utrkama sezone u kojim je osvajao naslove prvaka, pa samim tim nebi ostao bez titule.

Od ove sezone pa u buduće, posljednja utrka sezone vozačima donosi dvostruke bodove kako bi se borba za prvenstvo održala do zadnjeg zavoja.

“Deset (11, op.a.) godina sam se utrkivao u Formuli 1 i dvaput osvojio prvenstvo. U obje te sezone je prvenstvo odlučeno u zadnjoj utrci. Prvi put utrkivao sam se protiv Michaela Schumachera i bodovna razlika prije zadnje utrke je bila nešto oko tri boda (četiri, op.a.). S novim bodovanjem bila bi katastrofa. Ne bih osvojio naslove zbog toga. Ne mislim da je to sjajna ideja, jer uopće nije dobra.”

Hakkinen je komentirao i novi, tiši zvuk Formule 1. “Zvuk sigurno više nije glasan kao prije. Čuo sam V12, V10 i V8, ali sad je zvuk jako smanjen. Iako je drukčije, rekao bih da se Formula 1 uvijek kreće naprijed. Morali su misliti na mnogo elemenata, na primjer okoliš, tako da je razumljivo. O zvuku se mora misliti, no kad gledate na TV-u nema velike razlike.”

Kategorije: Formula 1