Audi testira osvježeni TT RS model

Audi TT Coupé

Audi testira osvježeni TT RS model

Audi priprema osvježavanje za aktuelni TT RS model koje isprobava na stazi Nürburgring.

Audijev model TT RS direktni je konkurent modelima Porsche 718 Cayman, Alpine A110 i Alfa Romeo 4C. Osvježeni Audi TT RS dobit će novi vanjski dizajn što bi ga trebalo učiniti još privlačnijim.

Osvježeni Audi TT RS dobit će novi prednji kraj što uključuje modifikovanu rešetku motora, novi branik i nova LED svjetla. Također, zadnji kraj dobit će novi branik, novu grafiku zadnjih svjetala. U ponudi će biti i nove boje karoserije te novi aluminijumski točkovi.

Unutrašnje promjene trebale bi donijeti novi dizajn koji će uveliko biti sličan R8 modelu. U ponudi će biti digitalna instrumenta tabla koja omogućava pristup nizu različitih funkcija.

O promjenama pogonskih sklopova nema informacija, ali se očekuje da će trenutni 2,5 litreni petcilindarski TFSI motor dobiti blago povećanje snage. Trenutno ovaj motor u TT RS modelu raspolaže sa 400 KS i 480 Nm okretnog momenta, a uparen je sa standardnim automatskim mjenjačem sa sedam brzina i dvostrukom spojkom. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 3,7 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 280 km/h.

Očekuje se da će Audi predstaviti osvježeni TT RS krajem ove godine, a da će isporuke krenuti početkom 2019. godine.

Kategorije: Automobili