Ford Fiesta – Dvije nove edicije

FiestaRedEditionBlackEdition

Ford Fiesta – Dvije nove edicije

Ford je najavio dvije nove sportske edicije popularnog modela: Fiesta Red Edition i Fiesta Black Edition. Novi modeli dizajnirani su sa ciljem da kupcima ponude novi stajling i bolje performanse, te poželjan nivo atraktivnosti i individualnosti.

Velika pažnja posvećena je detaljima pa ovi modeli imaju sportske prednje i stražnje branike, bočne suknjice i krovni spoiler, te mnogobrojne elemente u kontrastnim bojama.

FiestaRedEdition

Za pokretanje ovih vozila posebno je pripremljen već poznati i nagrađivani 1.0-litreni EcoBoost turbo motor, koji uz poboljšanja i nove motorne postavke isporučuje 140 KS. Revidiran je odnos stepeni na mjenjaču, sistem vješanja, a upravljački sistem sportski je podešen kako bi se osigurale što bolje performanse i ponašanje vozila na cesti.

Rezultati se ogledaju u poboljšanim performansama pa Fiesta Red Edition i Fiesta Black Edition ubrzavaju od 0 do 100 km/h za 9 sekundi i postižu maksimalnu brzinu od 201 km/h, dok je prosječna potrošnja goriva 4,5 l/100 km, dok emisija CO2 iznosi 104 g/km.

FiestaBlackEdition

Kategorije: Automobili