Milion Mercedesa A-Klase

Milion Mercedesa A-Klase

Pripreme za predstavljanje nove A-klase u punom su jeku, a proizvodnja se već velikim dijelom počela prilagođavati zahtjevima nove generacije i promjenama koje ona donosi. No, bez obzira na dolazak novog modela, prošle je godine u svijetu kupcima isporučeno čak 97.808 primjeraka A-klase. Taj Mercedes-Benzov trendseter i vodeći inovator u segmentu najpopularniji je u Evropi, posebno na njemačkom tržištu, gdje je prodata gotovo polovica svih A-klasa. Od njenog predstavljanja u jesen 2004. godine, Mercedes-Benz je kupcima širom svijeta isporučio više od milion primjeraka aktuelne generacije A-klase.

Tim je povodom dr. Joachim Schmidt, izvršni potpredsjednik odjela Mercedes-Benz Cars za prodaju i marketing, rekao: „Mercedes-Benz je A-klasom prije 15 godina utemeljio segment kompaktnih premium automobila. Do sada smo prodali više od milion primjeraka A-klase druge generacije, a nova generacija tog automobila nastavit će postavljati standarde i ponovno zadiviti sve naše kupce.“

Na salonu automobila u Ženevi u martu Mercedes-Benz će predstaviti potpuno novu A-klasu koja će na tržište stići u toku godine. „Nova A-klasa prati trend sportsko-emotivnih vozila te njome namjeravamo otvoriti svoj brend prema mlađim skupinama kupaca i proširiti se na nova tržišta. Novi je model temelj naše ofenzive u segmentu kompaktnih automobila koja je pokrenuta uspješnim predstavljanjem nove B-klase“, dodao je dr. Schmidt. Kupci su izuzetno dobro prihvatili prvi model nove generacije premium kompaktnih automobila, Mercedes-Benzovu B-klasu koja se isporučuje od kraja prošle godine, te je zanimanje za nju nadmašilo sva očekivanja.

Kategorije: Automobili