Nevidljivi McLaren: MSO McLaren 720S Stealth sa 720 KS

Nevidljivi McLaren: MSO McLaren 720S Stealth sa 720 KS

Odjel za Specijalne operacije McLarena otkrio je najnoviji model, MSO McLaren 720S Stealth!

Radi se o super prerađenom automobilu koji je zasnovan na McLaren 720S Performance modelu, nakon prerade dobio je oznaku “Stealth”. On donosi mnogo jedinstvenih rješenja po čemu će biti prepoznatljiv.

McLaren 720S Stealth obojen je u spektakularnu MSO Defined Sarthe Grey boju koja je inspirisana McLaren F1 GTR modelom iz 1995. godine. Njegova boja naglašena je ručno obojenim Vermilion Red detaljima koji naglašavaju crte karoserije. Na bojenje karoserije radnici MSO odjela potrošili su skoro 200 sati. Na karoseriju su dodati razni aerodinamički elementi koji su napravljeni od legura lakih materijala a obojeni su Satin Black boju.

Što se tiče interijera, MSO je začinio putničku kabinu 720S Performance modela sa crvenom kožom i Apex Red šavom na remenima, tapecirunzima vrata i sjedištima.

Detalji o performansama nisu poznati ali model koji je uzet kao osnova pokreće 4,0-litreni twin-turbo V8 motor sa 720 KS i 770 Nm okretnog momenta. To mu omogućava da ubrza od 0 do 100 km/h za 2,9 sekunde i postigne maksimalnu brzinu od 341 km/h.

Cijena ovog modela nije objavljena.

Kategorije: Automobili, Sportisti