Novi SEAT Leon ST CUPRA – Sportski automobil za svakodnevnu upotrebu

LEON-ST-CUPRA-34FRONT_cl

Novi SEAT Leon ST CUPRA – Sportski automobil za svakodnevnu upotrebu

Seat predstavlja najnoviju kombinaciju kojom spaja porodični automobil sa sportskim performansama i po prvi put nudi automobil serijske proizvodnje, sposoban da iz mjesta do 100 km/h ubrza za svega 6 sekundi, uz prtljažni prostor sa ukupnih 1.470 litara korisne zapremine.

Naime, Seat Leon CUPRA se u skladu sa potrebema korisnika, može nabaviti u varijanti Coupe sa 3 vrata, kao klasični hatchback sa 5 vrata, te kao prostrani karavan, na kojeg se i odnosi ranije pomenuta zapremina prtljažnika.

LEON-ST-CUPRA-DYNAMIC_cl

Ako govorimo o performansama, tada treba pomenuti da 2.0 TSI motor dolazi u varijantama sa 265 i 280 KS, te sa manualnim ili DSG mjenjačem, a potencijalnim kupcima će sigurno imponovati podaci da u opremu spadaju DCC (Dynamic Chassis Control) i 100% blokada prednje osovine.

Najviše se može očekivati, što je i logično, od verzije sa 280 KS (350 Nm okretnog momenta u intervalu od 1.700 do 5.600 o/min) i DSG mjenjačem, sa kojim ubrzanje od 0 do 100 km/h traje (već pomenutih) 6 sekundi, maksimalna brzina je limitirana na 250 km/h, a emisija CO2 iznosi 154 g/km.

LEON-ST-CUPRA-FAMILY_cl

Sa Istim motorom, ali manuelnim mjenjačem, ubzanje traje 6,1 sekundi, dok u ‘najgorem’ slučaju, sa slabijim motorom, možete očekivati ubrzanje od 6,2 sekundi i emisiju CO2 od 157 g/km. Također impresivno zvuči podatak da potpuo blokiran difierncijal omogućuje da se na samo jedan točak prenese 1.600 Nm okretnog momenta.

Vizualno, novi SEAT Leon ST CUPRA je prepoznatljiv po logotipu, crvenim kočionim klještima te 18 ili 19 inčnim felgama.

LEON-ST-CUPRA-LOGO_cl

Kategorije: Sportisti