Predstavljen Toyota Land Cruiser 2014.

01 Toyota Land Cruiser 2014

Predstavljen Toyota Land Cruiser 2014.

Toyota je službeno predstavila novi Land Cruiser model, a prema tvrdnjama kompanije, radi se o jednom od tehnološki najnaprednijih i lako upravljivih terenskih vozila na svijetu. Ipak, ovo nije u potpunosti novi model, već je Toyota osvježila postojeći model koji je dobio novu prednju masku sa povećanom rešetkom. Također promjenjene su i svjetlosne grupe, a na stražnjem dijelu automobila nalazi se novi okvir za registarsku tablicu. Tu su još i novi točkovi kao i četiri nove boje karoserije: Attitude Black Mica, Bronze Mica metallic, Dark Green Mica i Dark Blue Mica.

Unutrašnjost putničke kabine lako je prepoznatljiva, a male izmjene zahvatile su instrumentnu ploču, te su poboljšana su i sjedišta u drugom i trećem redu. Model je dobio i novu centralnu konzolu s unaprijeđenom audio panelom i 4,2 inčnim ekranom na kojem se prikazuju razni podaci o sistemima za terensku vožnju.

12 Toyota Land Cruiser 2014

Na evropskom tržištu obnovljeni Land Cruiser bit će dostupn sa dva motora, 4.0-litreni V6 sa 282 KS i 385 Nm okretnog momenta, a koji je uparen je sa 5-brzinskim automatskim mjenjačem. To će ovom modelu omogućiti ubrzanje do 100 km/h za 10,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 180 km/h. Drugi motor u ponudi bit će 3.0-litrenu, 4-cilindrični turbodizel sa 190 KS i 420 Nm okretnog momenta koji će omogućiti ubrzanje do 100 km/h za 10,2 sekunde, te maksimalnu brzinu od 175 km/h.

Toyota Land Cruiser Prado

 

Kategorije: Automobili