Škoda ostvarila najbolji april u korporativnoj historiji

Skoda Octavia Grafik rasta prodaje

Škoda ostvarila najbolji april u korporativnoj historiji

Škoda isporuke porasle su za 15,5% na 89.600 vozila u aprilu (april 2013: 77.600), što ga čini najboljim mjesecom u historiji kompanije. Škoda je povećala prodaju za 20,7% u Evropi, u Kini za 7,6%, a u Rusiji za 3%. Nova Škoda Octavia se pokazala kao veliki hit i doživila je rast prodaje širom svijeta od 30%. Isporuke modela Škoda Octavia  porasle su za gotovo 60% u Zapadnoj Evropi.

“Drago nam je da se nastavlja pozitivan trend u posljednjih nekoliko mjeseci“, ističe Werner Eichhorn, Škoda član Uprave za prodaju i marketing. „Naš mlad i atraktivan raspon modela je inspirativan za sve veći broj kupaca. Nakon postizanja najboljih prodajnih rezultata u aprilu do sada, mi smo bez problema prestigli naš predhodni prodajni rekord iz prvog kvartala. Naš brend  prodao je više automobila u prva tri mjeseca ove godine nego ikada prije u prvom kvartalu“ dodaje Eichhorn.

U narednim mjesecima, Škoda planira da nastavi najveću modelsku ofanzivu u korporativnoj historiji kompanije. Krajem  ovog mjeseca  na tržište dolazi novi Škoda Octavia G-TEC – prvi Octavia model  pogonjen na prirodni plin. Novi Škoda Octavia Scout će biti pušten na tržište ovog ljeta. Osim toga, tu su još tri nove sportske Monte Carlo verzije: Škoda Yeti, Škoda Rapid Spaceback i Škoda Citigo. Kompanija također, u prvoj polovini ove godine,  planira  uvođenje  modela  Škoda Octavia i Škoda Rapid Spaceback u Kini – za brend najveće pojedinačno tržište. Škoda Rapid će u aprilu dopuniti raspon modela koji će se nuditi u Rusiji.

U aprilu češka marka ponovo je zabilježila značajan rast u Zapadnoj Evropi. Isporuke kupcima porasle su  za 22,1% na 36.600 vozila (avgust 2013: 29.900), što znači da je Škoda značajno porasla u svim pojedinačnim tržištima. U Njemačkoj , najvećem  evropskom  tržištu za  brend, Škoda isporuke porasle su za 16,2% na 12.900 vozila, gdje je češki proizvođač na liderskoj poziciji u odnosu na sve ostale uvozne brendove. Uz povećanje od 26,2% na 6.200 isporučenih vozila, brend nastavlja da obavlja odličan posao na tržištu Velike Britanije.

Kategorije: Nekategorizirano