Facelift VW Pola

Volkswagen sprema Facelift VW Pola

Volkswagen Polo pete generacije na jesen će dobiti blagi redizajn, a bit će predstavljen najvjerovatnije na auto salonu u Parizu. Aktuelni model predstavljen je početkom marta 2009. na autosalonu u Ženevi, u verziji s pet vrata, početkom 2010. stigao je Polo s troje vrata sa novim 1.2 TSI turbobenzinskim motorom s direktnim ubrizgavanjem. Sredinom 2010. godine došao je i GTI i Cross Polo, ali i zelena/štedljiva verzija Blue Motion. redizajn.

Facelift Pola pete generacije zahvatit će dorade na karoseriji, pa će tako dobiti stražnji spojler, novi prednji ali i zadnji dio. Ove promjene pozitivno će uticati na smanjenje koeficijenta otpora zraka sa 0,30 na 0,29, što će povoljno utjecati na performanse i potrošnju Volkswagenovog mališana. Kada je riječ o dizajnu Polo facelift će poprimiti dosta linija sa aktuelne generacije Golfa.

Unutrašnjost će biti takođe decentno dorađena. Polo sa zategnutim borama dobit će bogatiju opremu ali bogatiju paletu motora. Stari benzinac 1.4 16V sa 85 KS odlazi u penziju, a zamjenit će ga 1.2 TSI sa 86 KS turbobenzinac s direktnim ubrizgavanjem, koji je već u ponudi. Štedljiva verzija sa motorom 1.6 TDI Blue Motion koji raspolaže sa 105 KS, trošit će samo 3,9 litara. Prema najavama cijena će ostati ista pa bi ovaj potez trebao još više poboljšati odličnu prodaju Pola.

Kategorije: Noviteti