Osvježeni BMW serije 2 Active Tourer i Gran Tourer stižu u martu 2018.

Osvježeni BMW serije 2 Active Tourer i Gran Tourer stižu u martu 2018.

BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer nude bogat prostor, svestranost, udobnost i kvalitetu vožnje po kojima je marka poznata.

Osvježeni BMW premium kompakt modeli za segment vozila za sportske aktivnosti (SAT – Sports Activity Tourer) bit će dostupni od marta 2018.godine i također opremljeni najnovijom generacijom motora.

Njihov redizajnirani prednji kraj dodatno utječe na sportski izgled modela, nova generacija motora isporučuje više snage u kombinaciji s visokim stepenom efikasnosti, a bogat izbor usluga povezanosti i sistema pomoći vozaču je bez konkurencije u ovom segmentu.

Proizvedeni u Leipzigu (Active Tourer) i Regensburgu (Gran Tourer), više od 380.000 primjeraka dvaju modela napravljeno je između tržišnog lansiranja modela Active Tourer 2014. i 2017. godine.

BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer oba imaju BMW arhitekturu pogona na prednje točkove. Najsnažniji model u rasponu, BMW 225i xDrive Active Tourer od 170 kW/231 KS, opremljen je sistemom BMW xDrive inteligentnog pogona na sve točkove kao standardom

Ima sve prirođene prednosti pogona na sve točkove, uključujući optimalni prijenos energije prilikom ubrzavanja i skretanja, maksimalnu sigurnost rukovanja i maksimalno zahvaćanje u zimskim ili vlažnim uslovima.

Dizel modeli 218d i 220d dostupni su s mogućnošću BMW xDrive u modelima Active Tourera i Gran Tourera, kombinirane emisije CO2: 137-124 g/km). Njihova najveća tržišta su Njemačka, a slijede Kina i druge zemlje EU.

Kategorije: Noviteti