Predstavljen osvježeni Porsche Macan koji prvo stiže u Kinu!

Predstavljen osvježeni Porsche Macan koji prvo stiže u Kinu!

Porsche je predstavio osvježeni Macan model koji će prvo stići na kinesko tržište. Osvježeni Macan dobio je dotjerani dizajn koji je vrlo sličan aktuelnim modelima Cayenne i Panamera, a motori su dobili više snage.

Trenutno najprodavaniji model Porschea je Macan model koji je do sada prodat u više od 350.000 primjeraka od njegovog predstavljanja 2014. godine. Tako je protekle godine pretekao po prodaji i legendarni 911 model.

Četiri godine za Porsche brzo su prošle pa je došlo vrijeme da se osvježi bestseller. Vizuelne promjene na karoseriji najviše su vidljive na zadnjem dijelu automobila koji je dobio nova LED svjetla po uzoru na Cayenne i Panameru. Prednji dio automobila dobio je tek male, neznatne promjene. Osvježeni izgled zaokružuje i nova paleta boja kao i nove aluminijumske felge u veličinama od 20 i 21 inč.

U unutrašnjosti putničke kabine također su vidljive promjene koje donose veći ekran Infotainment sistema. Dijagonala novog indosamenta iznosi 11 inča, a tu su i drugi sitni detalji na instrument tabli koji donose osvježenje putničke kabine.

Macan je dobio potpuno novi upravljač koji je u GT stilu, preuzet iz modela 911. Porsche je u osvježeni Macan uveo i komforne sisteme kao što je grijač prednjeg vjetrobranskog stakla i ionizator zraka.

Detaljne informacije o motorima još uvijek nisu poznate, ali je najavljeno da će svi ponuđeni motori imati više snage u odnosu na svoje prethodnike. Već ranije je najavljeno da u ponudi više neće biti dizelskog agregata, a njega bi trebao zamijeniti hibridni model.

Osvježeni Porsche Macan prvo stiže na kinesko tržište, a do kraja godine naći će se i na ostalim tržištima.

 

Kategorije: Noviteti