Toyota Camry vraća se na evropsko tržište

Toyota Camry vraća se na evropsko tržište

Nakon 14 godina odsustva Toyota ponovno uvodi Camry u zapadnu Evropu, sa novom platformom i sa najnovijim hibridnim pogonom.

Nakon 14 godina odsustva, kako bi zadržala snažnu prisutnost u D/E segmentu limuzina, Toyota ponovno uvodi Camry na evropsko tržište. Dostupan kao električni hibrid sa samostalnim punjenjem, novi Camry povećava Toyotinu evropsku ponudu električnih hibridnih vozila na čak 8 modela. Električni hibridni pogonski sklop sa benzinskim motorom od 2,5 litre kombinuje malu potrošnju goriva, malu emisiju štetnih plinova i tihi rad sa više snage i boljim odzivom motora.

Potpuno novi Camry je osma generacija ovog automobila koji je osvojio bezbrojne nagrade i priznanja otkad se pojavio na tržištu 1982. godine. Ovaj model se prodaje u više od 100 zemalja širom svijeta, sa ukupnom prodajom do današnjeg dana od preko 19 miliona vozila. Sa godišnjom prodajom od preko 700.000 vozila, Camry ostaje najprodavanija limuzina na svijetu u D/E segmentu.

Najnovija generacija Camryja se ponosi filozofijom konstrukcije i dizajna Toyotine nove globalne arhitekture (TNGA). TNGA kombinuje karakteristike „zabavnog vozila“ kakve vole automobilski entuzijasti i privlačan izgled, sa vrhunskom kvalitetom izrade, izuzetno efikasnim prostornim rasporedom i tehnologijom jednostavnom za korištenje. Kao rezultat, potpuno novi Camry je nadogradnja svih temeljnih vrijednosti koje su ga učinile danas tako popularnim – najbolji nivo kvalitete, trajnosti i pouzdanosti u segmentu, tihi rad i udobnost vožnje, privlačan vanjski i unutrašnji dizajn, izuzetna udobnost i prostranost, vrhunska tehnologija pogonskog sklopa i potpuno novog nivoa užitka u vožnji, zahvaljujući dinamici vožnje posebno prilagođenoj evropskom tržištu.

Njegova elegantna i dinamična vanjština se odlikuje putničkom kabinom sa produženom linijom krova radi osiguravanja udobnosti putnika, kombinovanoj sa bočnim prozorima koji se protežu od prednjih do zadnjih točkova i tako stvaraju jedinstveni, sportski izgled. Unutrašnjost predstavlja idealan spoj dizajna, udobnosti i vrhunske izrade. Naprijed, blago zaobljeni oblici nove armaturne ploče obuhvaćaju ergonomično i prilagođeno vozačko mjesto, dok zadnji dio nudi putnicima izuzetnu prostranost i visoki nivo udobnosti.

Novi Camry Hibrid će biti dostupan širom Evrope u prvoj polovini 2019. godine

Kategorije: Noviteti