Arden Range Rover AR 9 Spirit sa 580 KS

Arden Range Rover AR 9 Spirit 02

Arden Range Rover AR 9 Spirit sa 580 KS

Tunerska kuća Arden, specijalizirana je za prerade britanskih automobila, u segmentu poboljšanja performansi i ukupnog izgleda vozila. Jedan od njihovh posljednjih proizvoda je Arden Range Rover AR 9 nazvan: ‘Spirit with 580 hp’.

Aerodinamički paket ‘Spirit’ je nedavno dizajniran, a uključuje nove čelične rešetke, dnevna LED svjetla, proširenja blatobrana u kombinaciji sa bočnim linijama i štitnicima, svjetlećim cijevima (sa daljinskim upravljanjem), te kompletno novi čelični ispušni sistem, sa sportskim katalizatorom, koji 5.0-litrenom V8 motoru osigurava još bolji zvuk, te 580 KS koji se dobijaju nakon prerade.

Arden Range Rover AR 9 Spirit 03

Eleganciju osiguravaju nove 22 inčne jednodjelne felge Dakar II, koje dolaze u kombinaciji sa revidiranim sistemom vješanja, spuštenim za 25 mm, što poboljšava stabilnost u vožnji.

Uz tehnička poboljšanja, Arden je pripremio i čitav niz elemenata sa kojima će unutrašnjost učiniti ljepšom i luksuznijom, kao što su aluminijske pedale, podne prostirke, te ukrasne, ručno ušivene umetke od plemenite kože (Conolly ili Alcantara). Svim detaljima posvećuje se posebna pažnja, jer se želje naručilaca ispunjavaju precizno i dosljedno.

Arden Range Rover AR 9 Spirit 01

Kategorije: Tuning