BMW X6 M Typhoon sa 750 KS brži od Lamborghini Urusa

BMW X6 M Typhoon sa 750 KS brži od Lamborghini Urusa

Njemačka tunerska kuća G-Power preradila je BMW X6 M koji nakon tuning tretmana raspolaže sa 750 KS i nosi ime Typhoon.

G-Power već decenijama prerađuje BMW M modele i od njih stvara cestovne zvijeri. Velikoj listi prerađenih M modela pridružio se i X6 M model koji je dobio ime Typhoon.

Već u fabričkom izdanju BMW X6 M raspolaže sa impresivnom snagom – 575 KS i 750 Nm. Ali G-Power uvijek ide korak dalje pa nakon prerade koja uključuje nove turbopunjače, novi ispušni sistem i novi ECU. Konačan rezultat je 750 KS i 1000 Nm okretnog momenta iz 4,4-litrenog V8 twin turbo motora.

BMW X6 M Typhoon prelazi četvrt milje (402 metra) u 11,5 sekundi, a maksimalna brzina prelazi 300 km/h. O kakvim se performansama radi najbolje govori činjenica da je ovaj automobil na ubrzanju brži od Lamborghini Urusa.

G-Power osigurao je i druge dodatke za X6 M Typhoon pa su na raspolaganju novi ovjes koji automobil spušta za 40 mm, 23 inčni aluminijumski točkovi, ispušni sistem od titaniuma sa karbonskim završecima čij promjer iznosi 102 mm, itd.

G-Power i vizuelno je promijenio X6 M model pa je Typhoon dodatno proširen sa novim odbojnicima, novim pragovima te sa još nekoliko aerodinamičkih dodataka.

Sve stavke kupcima su ponuđene odvojeno, ali cijena prerade motora iznosi 13.685 eura. Cijena vizeuelnog i aerodinamičkog paketa iznosi 19.639 eura. U to ne ulazi zadnji karbonski difuzor koji košta 2.975 eura. Mogućim promjenama tu nije kraj jer se automobil može opremiti drugim poklopcem motora po cijeni od 4.760 eura koji osigurava bolje hlađenje.

Kategorije: Tuning