JE DESIGN Seat Leon Cupra ST Street Race – Tunerska poslastica

JE Design Seat Leon Cupra ST Streetrace 01

JE DESIGN Seat Leon Cupra ST Street Race – Tunerska poslastica

Nakon što je predstavila Seat Leon Cupra ST Widebody, tunerska kuća JE DESIGN predstavlja karavansku varijantu Leona u Street Race izvedbi.

Aerodinamički paket sastoji se od trodijelog prednjeg branika, bočnih spoilera za pragove i stražnjeg difuzora sa inkorporiranim 4-cijevnim ispušnim sistemom. Ovi elementi su napravljeni tako da je ostavljen prostor za radarske senzore Adaptive Cruise Control (ACC) sistema, a ugrađena su i „kišna svjetla“ u skladu sa FIA regulativom.

JE Design Seat Leon Cupra ST Streetrace 02

Revidiran je i sistem vješanja sa novim KW oprugama pa je vozilo niže za 20 mm, a kontakt sa podlogom ostvaren je preko novih 19-inčnih felgi dimenzija 8J x 19 (offset 45) u mat crnom finišu, što znači da se mogu koristiti originalne guma dimanzija 235/35 R19. Alternativno, može se koristiti KW vješanje sa DCC (Dynamic Chassis Control) Plug & Play sistemom, koji omogućuje spuštanje i do 45 mm.

JE Design Seat Leon Cupra ST Streetrace 03

Kako bi se postigle željene performanse, snaga motora povećana je na 350 KS i maksimalnih 440 Nm okretnog momenta što osigurava maksimalnu (elektronski limitiranu) brzinu od 280 km/h.

Unatoč brojnim izmjenama, JE DESIGN izdaje dvogodišnju garanciju na kompletno vozilo.

JE Design Seat Leon Cupra ST Streetrace 04

Kategorije: Tuning