JE DESIGN! Seat Leon Cupra ST Widebody

JE_Design_Seat_Leon_Cupra_ST_Widebody_Front_schraeg_01CL

JE DESIGN! Seat Leon Cupra ST Widebody

Punog naziva Seat Leon Cupra je Widebody Race 350, je ultimativna prerada koja dolazi od poznate tunerske kuće JE DESIGN iz Leingartena, a koja trenutno drži zvanični rekord za Street-Legal vozila sa prednjim pogonom na stazi Sachsenring.

Agresivan izgled postignut je postavljenjem novog trodijelnog branika, spoilera, proširenih blatobrana, te dvostrukog stražnjeg difuzora. Također tu su i nova LED svjetla za kišu u skladu sa FIA propisima.

JE_Design_Seat_Leon_Cupra_ST_Widebody_Seite_01CL

U ponudi su nove felge ATS ili OZ dimenzija 10J x 19 sa adekvatnim gumama dimenzija 265/30 R 19, kao i prerada sistema vješanja. Kao jeftiniju varijantu na raspolaganju su originalni amortizeri sa kraćim oprugama za 20 mm (191 €), a bolja alternativa je kompletna KW coilover suspenzija DDC Plug & Play, za koju treba izdvojiti 2.299 €, ali koja uz znatno bolje performanse osigurva snižavanje za čak 45 mm.

Ipak, za postizanje većih brzina, neophodni su zahvati na motoru. Nakon prerade, snaga motora dostiže 350 KS, uz okreni momenat od 440 Nm. Posebno treba naglasiti da je pripremljen potpuno novi izduvni sistem sa cijevima prečnika 80 mm, te klapnom čije otvaranje osigurava gromoglasan sportski zvuk.

JE_Design_Seat_Leon_Cupra_ST_Widebody_Heck_schraeg_01CL

Kategorije: Tuning