MTM tuning paket za Audi S3 Cabriolet

Audi S3 Cabriolet MTM 01

MTM tuning paket za Audi S3 Cabriolet

Tunerska kuća MTM poznata je po preradama vozila različitih proizvođača, a zajednička im je filozofija nastanka, odnosno pristup radu Rolanda Mayera. Tako je nastao i Audi S3 u ovom slučaju u ljetu primjerenoj cabrio verziji.

Audi S3 Cabriolet MTM 02

Ipak, bez obzira da li se radi o modelima sa oznakom Cabriolet, Saloon ili Sportback, zahvaljujući elektronskom modulu nazvanom M-Cantronic plus i 90 minuta rada za njegovo postavljanje na već poznati četverocilindarski TFSi motor, dobija ukupno 360 KS i 450 Nm okretnog momenta.

Audi S3 Cabriolet MTM 03

Takvo povećanje snage direktno se odražava na performanse, pa tako pokretan S3 do ‘stotke’ stiže za 4,8 sekunde i suvereno ubrzava do limitiranih 250 km/h. Također, predviđena je izmjena ispušnog sistema, novim čeličnim četverocijevnim, a tu su i novi prednji kočioni diskovi prečnika 380 mm.

Audi S3 Cabriolet MTM 04

Kako bi vozilo zadržalo elegantan izgled, MTM nudi širok izbor felgi serija Bimoto i Nardo, počevši sa dimenzijama 8J x 18, pa do 9J x 20. Pomenimo i to da se kompletna prerada za Audi S3 može dobiti za pristupačnih 13.000 eura.

Kategorije: Tuning