Novitec Group predstavio tuning paket za Rolls Royce Wraith

Novitec Group Rolls Royce Wraith - 01

Novitec Group predstavio tuning paket za Rolls Royce Wraith

Novitec tunerska kompanija predstavila je tuning paket za Rolls Royce Wraith model. Nakon što je Ghost model dobio paket unaprijeđenja, tuneri su razvili poseban tuning paket za manji Wraith kupe model. U taj paket ulazi aerodinamička oprema što uključuje novi prednji branik koji daje vozilu istaknutiji prednji kraj. Ovaj dio paketa ima za cilj da smanji negativno podizanje prednje osovine.

Novitec Group Rolls Royce Wraith - 02

Nove aerodinamičke komponente našle su se na bočnim stranama, te na zadnjoj strani automobila što uključuje novi spojler koji je napravljen od ugljičnih vlakana. Pored funkcionalnosti, ovi dodaci daju i novi izgleda automobilu, a on je upotpunjen setom novih 22“ inčnih aluminijumskih točkova na koje su postavljene Pirelli gume.

Novitec Group Rolls Royce Wraith - 03

Rolls Royce Wraith Novitec opremljen je zračnim ovjesom sa specijalnim kontrolnim modulom koji spušta visinu vozila za oko 40 mm pri brzinama ispod 140 km/h. Pri većim brzinama automobil se automatski vraća na standardnu visinu.

Novitec Group Rolls Royce Wraith - 04

Da ovaj tuning paket ne nosi samo aerodinamičke i vizuelne promjene potvrđuje i činjenica da je pripremljen i specijalni “plug and play” modul za V12 motor koji povećava pritisak ubrizgavanja twin turbo motora. Zahvaljujući tome snaga motora povećana je na 707 KS, a okretni moment povećan je na 986 Nm.

Novitec Group Rolls Royce Wraith - 05

Kategorije: Tuning