Pogea Racing Alfa Romeo 4C – Supersportska individualizacija

Pogea Racing Alfa Romeo 4C - 01

Pogea Racing Alfa Romeo 4C – Supersportska individualizacija

Pogea Racing je američka tunerska kuća, koja ima svoju filijalu i u Friedrichshafenu, u Njemačkoj. To je jedan od razloga što su prerade iz ove radionice poznate sa obje strane Atlantika. Naravno, osnovni razlog su rezultati.

Pogea Racing Alfa Romeo 4C - 03

U svoj portafolio Eduard Pogea, osnivač i pokretač ove firme, uvrstio je i Alfa Romeo 4C, te svojim kupcima obećao individualnost i vrhunske performanse.

Pogea Racing Alfa Romeo 4C - 02

Vidljivo je da se prerađena Alfa C4 kotrlja na XCUT felgama prečnika 19 i 20 inča, te da je obogaćena aerodinamičkim paketom (prednji, stražnji i bočni dodaci) sačinjenim od karbona (100%). Manje je vidljivo da je sistem vješanja razvijen u kooperaciji sa kompanijom KW Automotive, te da se naručiocima nude dvije opcije: DCC i Clubsport.

Pogea Racing Alfa Romeo 4C - 04

Ipak, najvrijednije izmjene učinjene su na 1,75 litrenom motoru, koji je dobio potpuno novi usisni i ispušni sistem, novi turbo punjač, te optimizirane sisteme dotoka goriva i hlađenja. Razultat ovh zahvata se izražava kao 415 KS i 450 Nm okretnog momenta, bez povećanja ukupne mase vozila.

Pogea Racing Alfa Romeo 4C - 06

Kategorije: Tuning