Audi pokrovitelj MOO-a

Audi je novi službeni pokrovitelj MOO-a

Audi ist neuer Automobil-Ausruester des IOC

Audi je postao novi dobavljač vozila za Međunarodni Olimpijski odbor; marka s četiri prstena će za  potrebe ove organizacije sa sjedištem u Lozani i  njene međunarodne događaje obezbjediti više od 40 svojih modela. Novi partneri planiraju i razvoj zajedničkih projekata, između ostalih  na temu korporativne odgovornosti.

Kao dio Volkswagen koncerna, Audi je već  dugo vremena sponzor  Olimpijskih igara, na primjer u Pekingu 2008., a istu ulogu imat će i na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. Osim toga,  Audi je oficijelni partner Nacionalnog Olimpijskog odbora Njemačke, Finske, Rusije i Švicarske. „Saradnjom sa MOO-om, kao globalnom top-organizacijom, još više ćemo približiti naš brand  međunarodnom sportu “, izjavio je Luca de Meo, član Upravnog odbora Audi AG-a zadužen za marketing i prodaju. „U budućnosti nas očekuje  puno velikih zajedničkih projekata.“

U okviru ove značajne saradnje,  koja  je ugovorena od 1. januara 2013. do kraja 2016.godine,  Audi će MOO-u staviti na raspolaganje preko 40 različitih modela: od Audija A1 sve do Audija A8L, kao i hibridnih modela Q5 i A8, ali i podržavati međunarodne događaje poput predstojeće sesije MOO-a u Buenos Airesu.

Generalni direktor MOO-a, Christophe de Kepper: „Međunarodni Olimpijski odbor  s ponosom prihvaća saradnju s renomiranim partnerom Audijem. Također nas veoma raduje što ćemo veoma brzo  započeti zajedničku inicijativu s temom korporativne odgovornosti.“

Pored MOO-a i pomenutih Nacionalnih Olimpijskih odbora, Audijevi partneri iz svijeta sporta također su  i Međunarodna skijaška federacija FIS, te  čak 15  nacionalnih timova u alpskom skijanju.

Kategorije: Vijesti