Ford Transit privredno vozilo 2013. godine u BiH

Ford Transit privredno vozilo 2013. godine u BiH

Transit (3)

U proteklim danima Fordov komercijalni model Transit okrunjen je sa čak dvije nagrade za privredno vozilo godine – laskavu titulu dodijelio mu je UANBiH (Udruženje automobilskih novinara BiH) na manifestaciji održanoj 11. februara, a samo dan kasnije stigla je i još jedna potvrda, ovaj put Auto Media Group.

Ovim nagradama Transit je još jednom dokazao svoju superiornost kada su u pitanju dostavna vozila i potvrdio svoju poziciju najprodavanijeg komercijalnog vozila na svijetu – za gotovo 50 godina svog postojanja širom svijeta prodato je više od šest miliona primjeraka ove ikone privrednih vozila. To je samo jedna od impresivnih tačaka koje su obilježile istoriju Ford Transita.

Bez lažne skoromnosti uz ime Forda, ime Transit je već tako poznato da u mnogim jezicima predstavlja sinonim za dostavno vozilo. Dizajn, stil, serijska oprema te, svakako, vozne karakteristike doprinose izuzetnoj svestranosti Transita, a dinamičan i savremen vanjski izgled garancija su profesionalnosti. Vrhunska funkcionalnost sa teretnim sposobnostima vodećim u klasi, legendarna Transit trajnost i niski troškovi vlasništva sa najboljom potrošnjom goriva u klasi, Ford Transit je ciljan da poveća udio u segmentu, apelujući na širok spektar profesionalaca, kvalifikovanih zanatlija i malih preduzeća. Iza najprodavanijeg privrednog vozila na svijetu stoji i prostrana i udobna kabina te zavidna ponuda motorskih izvedbi prilagođena najzahtjevnijim radnim uslovima.

Dodaćemo i to da je ovo vozilo model kompanije Ford Europe koji se najduže zadržao na tržištu te da je prvi panevropski model koji je identičan za sva tržišta bez obzira na fabriku u kojoj se proizvodi.

Za F-Autocentar, ekskluzivnog zastupnika za vozila Ford, Mazda, Volvo, Land Rover i Range Rover, ovo je više nego dobar početak godine, obzirom da je Auto Media Group nagradu za terenca godine dodijelila fantastičnom Range Rover Evoque.

Range Rover Evogue u svojoj kolekciji posjeduje više od stotinu različitih priznanja iz cijelog svijeta, te smo radosni i ponosni na nagradu koja mu je uručena u Bosni i Hercegovini što potvrđuje da je najpoželjniji novitet SUV klase.

Transit (1)

Kategorije: Vijesti