Jaguar F-PACE – Testiran na najzahtjevnijim lokacijama

Jaguar F-PACE test 04

Jaguar F-PACE – Testiran na najzahtjevnijim lokacijama

F-PACE je prvi, dugo najavljivani Jaguarov performance crossover, koji će premijerno biti predstavljen na predstojećem sajmu automobila u Frankfurtu, a koji se u prodajnim salonima očekuje iduće godine.

Kako bi ovo vozilo doveli optimalno stanje, provedeni su opsežni testovi. Dio testova proveden je na užarenom pijesku Dubaija, na temperaturi od 50°C (u hladu), te temperaturom u unutrašnjosti kabine koja je dosezala 70°C.

Jaguar F-PACE test 05

Sasvim suprotni uslovi vladali su na poligonu Arjeplog, na sjeveru Švedske, gdje se prosječna temperatura od -15°C nerijetko spuštala na -40°C (nemjerljivo živinim termometrom). U cilju testova pripremljena je staza dužine 60 km, a provjeravani su sistemi kao što je Dynamic Stability Control i Jaguarov revolucionarni All-Surface Progress Control.

Jaguar F-PACE test 01

Po prvi put u Jaguarov testni program uključena je i vožnja po makadamu (šljunku) preko planinskog prevoja, tipična za terenska vozila iz programa bratskog Land Rovera.

Jaguar F-PACE test 02

„Opsesivnu pažnju posvetili smo detaljima prilikom izrade svakog pojedinog elementa i sproveli smo iscrpne testove u najzahtjevnijim uslovima, ,kako bismo bili sigurni da ćemo ispuniti očekivanja kupaca širom svijeta.“ objašnjava Andrew Whyman, čelnik programa  Jaguar F-PACE.

Jaguar F-PACE test 03

Kategorije: Vijesti