NBA zvijezda LeBron James postao ambasador Kije

Kia K900 Fit For A King James 22 10 2014

NBA zvijezda LeBron James postao ambasador Kije

Košarkaš LeBron James postao je novi sportski ambasador Kije, čak štaviše postao je prvi Kijin luksuzni ambasador.

LeBron James, jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA, koji se može pohvaliti i nadimkom King (Kralj) i Nike-ova je dugogodišnja ikona, ima dvije titule prvaka NBA lige i 2 olimpijske zlatne medalje, desetostruki je učesnik NBA All-Star utakmice i dobitnik je brojnih priznanja za svoje košarkaško umijeće. U svojoj 11-godišnjoj NBA karijeri je po podacima Forbesa zaradio više od 450 miliona dolara. Može sebi priuštiti automobil koji god poželi, ali je njegov najnoviji izbor luksuzna limuzina Kia K900. 

“Ja sam vozio K900 i oduševila me još prije nego što smo postali partneri tako da sam zaista uzbuđen što ću postati Kijin prvi luksuzni ambasador,” rekao je LeBron James i dodao: “U ovom partnerstvu se radi o snazi velikog stila i performansi. Kia i K900 postavljaju pred izazov konvencionalnu mudrost i ljudima pokazuju kako treba razmišljati drugačije i s tim se slažem u potpunosti. Za mene partnerstvo mora biti autentično i mora se poklapati s onim što sam ja kao osoba i zbog toga je ovo nešto posebno.”

U Kiji vjeruju da će planetarno poznati košarkaš podignuti ugled njihovih vozila. Za samo par mjeseci od dolaska na tržište već su uspjeli prodati 1.106 primjeraka K900. K900 vozačima u SAD, gdje se zasad jedino prodaje, pruža mogućnost izbora motora V6 ili V8, 8-stepeni automatski mjenjač i prestižnu unutrašnjost s drvenim i kožnim dodacima. Cijene vozila u SAD počinju od 60 hiljada dolara (oko 92.000 KM). 

Pored LeBrona Jamesa sportski ambasadori korejskog giganta su još jedna NBA zvijezda Blake Griffin, teniser Rafael Nadal i profesionalna golferica Michelle Wie. 

Kategorije: Vijesti