Novi 308 u Frankfurtu

Novi Peugeot 308 na sajmu automobila u Frankfurtu

Novi Peugeot 308

Novi Peugeot 308 bit će premijerno predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu. Uz 30 drugih Peugeot modela, na prostoru od 2.900 m2, nova verzija 308-ice će biti prava zvijezda automobilskog skupa. Peugeot dizajneri su pažljivo kreirali 308-icu svjesni činjenice da ovaj model pripada C segmentu koji obuhvata jednu trećinu evropskog tržišta automobila. Nova 308-ica je moderna, elegantnog dizajna, a zahvaljujući platformi “EMP2” (Efficient Modular Platform 2) lakša je za 140 kg od svog prethodnika.

Unutrašnjost vozila u kojoj su korišteni izuzteno kvalitetni materijali i platna je naročito interesantna. Novi 308 je prvi serijski model sa iCockpit konceptom za vozača, koji se prvi put pojavio kod konceptualnog modela SR1. Sastoji se od kompaktnog upravljača za poboljšanu agilnost, visoke središnje konzole, 9,7“ touch screen-a, a uz to je pozicija instrument table povišena kako bi vozač imao jasan pregled svih podataka.

Peugeot 308 ima sve tehnološke dodatke i inovacije koje osiguravaju da okretnost, udobnost i stabilnost na cesti budu na najvišoj razini, kao što su smanjena težina, spušten centar za gravitaciju, električni servo upravljač ili dinamički tempomat.

Na sajmu automobila u Frankfurtu bit će predstavljena i sportska vezrija ovog modela 308 R.

Novi Peugeot 308 će na bh. tržištu biti dostupan krajem godine.

Peugeot 308 R

Kategorije: Vijesti