Osam pobjednika iz Volkswagen grupacije

Osam prvih mjesta za VW vozila u okviru The Best of Cars 2014 nagrade

Njemački magazin Auto Motor und Sport najavio je u Stuttgartu svoje dobitnike „Best Cars of 2014“ nagrada. Osam prvih mjesta pripalo je Volkswagen grupaciji što je čini najuspješnijom kompanijom u ovogodišnjem glasanju čitatelja. Ovo je 38. put da ovaj njemački magazin održava “Best Cars” istraživanje. Više od 115.000 čitatelja uzelo je učešće u glasanju putem web strane magazina.

Kao i prethodnih godina Volkswagen je pobjedio u klasi za kompaktne automobile sa Golf modelom. U kategoriji malih vozila Seat Ibiza je pobjednik kada je riječ o uvoznim modelima. Seat Alhambra osvojila je nagradu za najbolji uvozni višenamjenski automobil. Škoda je pobjedila u dvije kategorije i to najbolji kompaktni uvozni automobil sa modelom Octavia, dok je Superb najbolji uvozni automobil srednje klase.

U kategoriji sportskih automobila Porsche 911 dobio je nagradu najbolji sportski automobil, dok je 911 kabriolet pobjedio u kategoriji kabriolet modela. Titulu najboljeg višenamjenskog vozila dobio je Volkswagen Multivan model.

Kategorije: Vijesti