Pet zvjezdica za Škodu Rapid

Pet zvjezdica za sigurnost ŠKODE Rapid

Pet zvjezdica za sigurnost ŠKODE Rapid: Nova Škodina kompaktna limuzina osvojila je maksimalnu  ocjenu na sigurnosnom testu Euro NCAP. Procjenitelji su opisali Rapidove rezultate testova kao izvanredne i impresivne u područjima zaštite odraslih putnika i djece, pješaka i sigurnosnih sistema.

„ŠKODA Rapid se svrstava među najsigurnija vozila svog segmenta“, rekao je dr. Frank Welsch, Škodin član Upravnog odbora zadužen za tehnički razvoj. „Ovo potvrđuju i rezultati testiranja koja provodi neovisna organizacija za procjenu sigurnosti Euro NCAP. Naša nova  kompaktna limuzina savršen je porodični automobil: on pruža veliki prostor za pet putnika i prtljag, funkcionalan je i odlikuje se najvišim standardima sigurnosti i kvalitete“, dodaje dr. Welsch.

Za zaštitu odraslih putnika i djece Rapid je postigao najbolje rezultate. „ŠKODA konstruiše automobil za čovjeka. Jer, tehnika ne smije biti sama sebi svrha,  već služiti većoj sigurnosti i komforu za vozača i njegove putnike. Raduje nas što su ovaj aspekt prepoznali i eksperti instituta Euro NCAP“, izjavio je dr. Welsch.

Stabilnost putničkog prostora pri sudaru doprinijela je Rapidovoj ocjeni, baš kao i test zaštite odraslih putnika i djece:  naime, Rapid je u ovom području testiranja postigao 94% ukupno mogućih bodova, dok je najvišu ocjenu dobio za zaštitu odraslih putnika na prednjim sjedalima kod frontalnog i bočnog sudara.  Rapid je pokazao nenadmašnu sigurnost i kod testiranja direktnog udarca u prepreku.

ŠKODA Rapid je postigao maksimalan broj bodova i za zaštitu djece:  Isofix dječija sjedalica iz asortimana Škodine Originalne dodatne opreme podvrgnuta je rigoroznim testiranjima i dobila najbolje ocjene.

U kategoriji zaštite pješaka, branik ŠKODA Rapida je pružio odličnu zaštitu za noge pješaka zbog čega je osvojio maksimalan broj Euro NCAP bodova.   Rapidova zaštita pješaka uključuje  specijalni dizajn i strukturu  poklopca motora koja smanjuje mogućnost ozljeda glave pješaka.

Kategorije: Vijesti