Peugeot “Route 301”

Novi Peugeot model prolazi kroz 18 zemalja

U sklopu “Route 301” Peugeot karavan će obići i najljepše turističke destinacije u BiH 

U cilju poromocije novog modela Peugeot organizuje “Route 301”, turneju kroz 18 zemalja na kojoj će odabrani vozači imati privilegiju da prvi voze novi 301 i ujedno predstave najljepše turističke atrakcije u svojim zemljama. U Bosnu i Hercegovinu Peugeot  301 stiže 7.11. i u tri dana prolazi kroz najinteresantnije predjele naše zemlje.  U svakoj zemlji ovaj model će imati priliku da voze posebno odabrani vozači a cijelu turneju, kao i iskustva i utiske vozača, svi zainteresovani će imati priliku da prate preko službenih stranica Peugeot-a na društvenim mrežama.

“Ovaj inovativni i interaktivni način predstavljanja modela 301 omogućit će ljubiteljima Peugeot brenda da prate cijelu turneju uživo preko društvenih mreža na kojima će biti postavljane fotografije, video snimci, kao i komentari i utisci VIP vozača. U BiH, pored VIP vozača kojeg još nećemo otkrivati, biramo i jednog fana sa naše Facebook stranice (http://www.facebook.com/peugeotbih) koji će imati priliku da bude dio ovog spektakularnog iskustva. Drago nam je da ćemo u sklopu turneje pored predstavljanja modela imati priliku i pokazati najljepše destinacije Bosne i Hercegovine. Vjerujemo da će karavan “Route 301” izazvati veliku pažnju u svim državama kroz koje prolazi 301-ica”, istakao je Denis Mašić, direktor marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

U sklopu “Route 301” dvije ekipe će proći kroz 18 zemalja i tri kontinenta.

Obje ekipe kreću 1.11.2012. godine iz Istanbula. Jedna će se kretati prema sjeveru gdje će krajnja destinacija biti 7.000 km udaljena Moskva. Drugi tim pratiće tzv. Južnu rutu na kojoj se nalazi i naša zemlja, a krajnja destinacija je Kazablanka. Putovanjem kroz 18 zemalja Peugeot demonstrira pouzdanost i kvalitet novog modela proizašlog iz 120 godina iskustva u kreiranju automobila.

Kategorije: Vijesti