Predstavljen Peugeot 301 za BH tržište

Predstavljen Peugeot 301 za BH tržište

U sklopu turneje “Route 301” koja je 1.11. započela u Istanbulu novi Peugeot model 301 je nakon Turske, Grčke i Makedonije stigao i u Bosnu i Hercegovinu. Vozilo je 8.11. krenulo sa bh. ekipom iz Banja Luke za Jajce, Donji Vakuf, Travnik sve do Sarajeva gdje je ispred BBI Centra službeno predstavljena 301-ica.

“Ovaj vid promocije Peugeot-a 301 izazvao je veliku pažnju u svih 17 zemalja kroz koje prolazi “Route 301”. Putujući kroz BiH Almir Čehajić Batko naš VIP vozač i Igor Kuvač, vozač kojeg smo izabrali preko naše Peugeot Facebook stranice, imali su priliku da prvi testiraju novi Peugeot model. Sa otvorenim događajem ispred BBI Centra željeli smo svim zainteresovanim omogućiti da pozdrave našu ekipu i upoznaju se sa novim članom Peugeot porodice”, istakao je Denis Mašić, direktor marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Nakon Sarajeva, “Route 301” nastavlja putovanje kroz Jablanicu, Konjic i Mostar gdje se turneja i završava.

“Ovo je bilo veoma zanimljivo iskustvo. Drago mi je da sam imao priliku voziti novi Peugeot model kroz Bosnu i Hercegovinu i da smo posjetili i predstavili nekoliko prelijepih turističkih lokacija u našoj državi. 301-ica je odlično vozilo za naše uslove, izuzetno udobno i stabilno na cesti, tako da sam uživao u cijelom putovanju. Interesantna situacija koja mi se desila na putu jeste da sam prilikom sipanja goriva primjetio paučinu ispod poklopca goriva, što samo po sebi govori o niskoj potrošnji ovog modela ”,rekao je Almir Čehajić Batko.

“Route 301” se nakon Bosne i Hercegovine nastavlja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Tunis, Alžir pa sve do Maroka u kojem je Kazablanka finalna destinacija.

Kroz ovu turneju Peugeot dokazuje izdržljivost i svestranost novog modela kojeg odlikuje izuzetno držanje na cesti, visoko kvalitetna unutrašnjost i optimalna potrošnja goriva.

Svi zainteresovani će nastavak “Route 301” i dalje moći pratiti na www.route301.peugeot.com kao i putem Peugeot BiH Facebook stranice (http://www.facebook.com/peugeotbih)  i Twitter naloga (@PeugeotBiH)

Kategorije: Vijesti