Produženi Volvo S90 L snimljen u Kini

volvo-s90l

Produženi Volvo S90 L snimljen u Kini

Kinezi vole limuzine sa produženim međuosovinskim razmakom pa se ne treba čuditi što je baš u Kini snimljen Volvo S90 L.

Službena premijera ovog modela trebala bi se odigrati na predstojećem Guangzhou Auto Showu s početkom decembra mjeseca. Ali kineski su novinari uspjeli napraviti fotografiju modela koji se testira u uslovima javnog saobraćaja.

U odnosu na standardnu verziju međuosovinski je razmak povećan za punih 12 cm što će itakako osjetiti putnici na zadnjim udobnim foteljama. Da bi bili precizni navest ćemo da je dužina 5,083 mm te da su osovine međusobno razmaknute za 3,061 mm. Pretpostavljamo da će i državnici najvećeg ranga biti sasvim zadovoljni.

Potez Volvoa čiji su Kinezi vlasnici potpuno je logičan i opravdan. Naime, na kineskom se tržištu odlično prodaju Audi A6, BMW 5, Mercedes-Benz E Class i Jaguar XF svi sa oznakom ”L” odnosno produženim međuosovinskim razmakom.

Obzirom da će se produženi Volvo S90L, barem za sada, nuditi isključivo u Kini predviđeni su benzinski motori te 320 KS snažan Hybrid. Ukoliko se pokaže odgovarajući interes na ostalim tržištima nije isključeno da S90L osvane i na ostalim tržištima.

Kategorije: Vijesti