Prvo mjesto za LFA

Pobjednik GAZOO Racing Lexus LFA tim

Nakon nekoliko manjih problema, i uz postizanje najboljeg rezultata u jednom od krugova, GAZOO Racing Lexus LFA tim osvojio je prvo mjesto u klasi SP8 na 24 satnoj utrci na Nürburgringu.

Ova utrka izdržljivosti jedna je od najpoularnijih i jedan je od istinskih klasika svijeta automobilističkog sporta. Zbog ekstremne kilometraže i jedinstvene konfiguracije trkaće staze, 24-sata Nürburgringa predstavlja i veliki tehnički izazov.

Ove godine Lexus i Toyota su se predstavili sa Lexusom LFA koji već nekoliko godina za redom niže uspjehe na Nürburgringu, uključujući i dvije pobjede u klasi tokom VLN utrka i Toyotinim novim sportskim modelom GT86.

Nakon nekoliko manjih problema, i uz postizanje najboljeg rezultata u jednom od krugova, GAZOO Racing  Lexus LFA  tim osvojio je prvo mjesto u klasi SP8, i 15.-to mjesto u ukupnom poretku.

Toyota GT68 se potvrdila kao sjajan odabir za oba tima, GAZOO Racing i Toyota Swiss Racing, jer je osvojila prva mjesta u čak dvije klase, SP3 i V3.

GT86 koji se počeo proizvoditi u aprilu ove godine, tokom proteklih dana predstavljen je po prvi put europskim novinarima. Ovaj uspjeh na Nürburgringu najavljuje svijetlu budućnost vozila u svijetu utrka, ali i kao modela za sportske i automobilske entuzijaste. Dolazak modela u Bosnu i Hercegovinu najavljen je za kraj ljeta.

Kategorije: Vijesti