Škoda ponovo oborila historijski rekord u prodaji

SKODA Octavia Scout Start of Production

Škoda ponovo oborila historijski rekord u prodaji

Škoda i dalje nezaustavljivo niže rekorde u prodaji.

Prvi kvartal i mart mjesec ove godine su bili najbolji u 120 godina dugoj historiji ove kompanije. Od januara do marta 2015., kupcima je isporučeno 265.100 vozila. To je za 7,2% više nego u istom periodu prošle godine i predstavlja novi rekord na kvartalnom nivou. Također je ostvaren rekord i u mjesecu martu: prvi put je u samo jednom kalendarskom mjesecu brand isporučio više od 100.000 automobila, preciznije, 102.100 komada.

Ovom rezultatu je svakako doprinijela i nova Škoda Fabia koja je dobila vrlo srdačan prijem u Centralnoj Evropi i ostvarila povećanje prodaje koje se mjeri u dvocifrenim brojkama. Već u junu ove godine dolazi nova Škoda Superb koja će preuzeti vodstvo u Škodinoj modelskoj kampanji.

Škodin uspjeh iz 2014. se tako bez problema nastavlja i u 2015. Prošle godine isporučeno je više od jednog miliona Škoda automobila širom svijeta. U Škodi su veoma zadovoljni ovim rezultatima i smatraju da će ovo biti dobra osnova za razvoj branda.

Kupcima u BiH je za prva tri mjeseca ove godine ukupno isporučeno 248 vozila, što je za 2,9% više nego u istom periodu prošle godine. Tržišno učešće je poraslo na 18,7%, čime je Škoda samo učvrstila svoju poziciju ubjedljivo najprodavanijeg automobilskog branda u našoj zemlji.

Kategorije: Vijesti