U BiH predstavljen novi A7 i redizajnirani Audi salon Porsche Sarajevo 

U BiH predstavljen novi A7 i redizajnirani Audi salon Porsche Sarajevo 

Sarajevo, 18.05.2018. – danas je, uz podršku Audi BH, uz jutarnje druženje, novinarima i kupcima predstavljen redizajnirani Audi salon Porsche Sarajevo, unutar kojeg su prisutni, osim aktuelnih Audi modela, mogli vidjeti i novi Audi A7.

[gm album=748]

„Naš Audi salon je prvi od pet ovlaštenih Audi partnera u Bosni i Hercegovini uradio redizajn svog prostora. Nakon što je proizvođač promijenio izgled, kako samog loga tako i koncepta uređenja i mi smo krenuli sa pripremama za prilagodbu našeg izložbeno-prodajnog mjesta.” rekla je Aldina Hadžić, menadžerica prodaje ispred firme Porsche Sarajevo.

„Od novih vanjskih i unutarnjih CI elemenata koji su sada osvjetljeni LED tehnologijom, info-pulta, prostorije za VIP kupce, izložbenog prostora za Audi dodatnu opremu i još dosta novih detalja, sve je usmjereno prema zadovoljstvu posjetilaca i kupaca. Preglednost, osvjetljenost, dostupnost, intimnost… sve su to karakteristike redizajniranog Audi salona usmjerene ka zadovoljstvu, osjećaju topline i pripadnosti brendu sa četiri prstena“, dodaje Hadžić.

„Danas vam predstavljamo i novi Audi A7 Sportback koji je ambasador revolucionarnog dizajna sa istovremeno izraženim klasičnim quattro genima. On je sportski elegantan i markantan. Audi A7 je dokaz da se dosljedan dizajn može unaprijediti i redizajniranjem forme od korjena. HD ekrani osjetljivi na dodir visoke rezolucije od 10,1 i 8,6 inča sa haptičkom reakcijom na dodir integrisani su u komandnu tablu i značajno doprinose efikasnom i olakšanom upravljanju ugrađenim funkcijama i sistemima.

Nivo kakvog zaslužuju upravo Audi kupci. Upravljanje infotainment sistemom obavlja se na gornjem ekranu, dok je donji ekran predviđen za upravljanje klima uređajem, različitim funkcijama komfora i unosu teksta. HD matrix LED svjetla koja su opcionalno dostupna, izraz su novog, jedinstvenog A7 dizajnerskog stila osvjetljenja, u skladu sa pravcem razvoja digitalizacije: razdvojeni uskim prostorima, 12 svjetlosnih segmenata je postavljeno jedan do drugog kako bi asocirali na prepoznatljiv digitalni binarni kod 0 i 1”, istaknuo je Olja Cvitanović, Audi prodajni savjetnik ispred firme Porsche Sarajevo.

U novom Audi A7 imate mogućnost korištenja brojnih funkcija putem glasovnih komandi: navigacioni uređaj, slanje SMS poruka ili mijenjanje radio stanice. Sve se ovo može uraditi putem opušteno izgovorenih riječi uz pomoć novog intuitivnog sistema prepoznavanja realnog govora, bez sklanjanja ruku sa upravljača“, dodaje Cvitanović.

Sve ono što čini ovaj model jedinstvenim može se pronaći na web stranici brenda: www.audi.ba. Novi model je na bosanskohercegovačkom tržištu dostupan od 140.535,48 KM (50 TDI quattro Tiptronik, 286 KS).

Kategorije: Vijesti