Mercedes-Benz AMG GT i Burmester Sound – Jedna vizija: najbolje ili ništa!

2014_Mercedes-Benz_S_Class_m

Mercedes-Benz AMG GT i Burmester Sound – Jedna vizija: najbolje ili ništa!

Dvije kompanije – jedna vizija: ‘najbolje ili ništa’

Merceds-Benz i Burmester nastavljaju saradnju, a ovaj put skupocjeni Burmester uređaji unose raspoloženje u S-klasu. Naime, Burmester je vrhunski proizvođač audio opreme čiji uređaji postavljaju sasvim nove standarde zvuka u automobilskoj industriji.

Za sve veći dio čovječanstva automobil je postao neka vrsta mobilnog povlačenja, mjesto gdje se može zaboraviti na svoje brige i strahove, bar na neko vrijeme. To je razlog zašto vozači sve više cijene udoban i ležeran ambijent u svojim automobilima. Zvuci muzike mogu značajno doprinijeti, čineći vožnju daleko ugodnijim iskustvom. Muzika više nije samo neka vrsta pozadinske buke: ona postaje punopravan emocionalni događaj.

2014_Mercedes-Benz_S_Class

U novoj S-klasi, svoje mjesto su našli Burmester® Surround-Soundsystem i Burmester® High-End 3DSurround-Soundsystem. Oba ova uređaja predstavljaju najviše zahtjeve u pogledu kvalitete i donose prepoznatljiv zvuk: Burmester “Wohlfühlklang”.

Osnivač i izvršni direktor kompanije Dieter Burmester je muzičar i inženjer, koji zajedno sa svojim osobljem utjelovljuje ideale i strastveno slijedi svoje ideje. Rezultat je nešto posebno. Umjetnost i inženjering podignuti su na novi nivo koji stvara savršenu sinergiju.

Burmester® high-end 3D surround Soundsystem sastoji se od 24 zvučnika visokih performansi, 24 odvojena kanala sa kombiniranom tehnologijom analognih i digitalnih pojačala. Novi, trodimenzionalni doživljaj slušanja – 3D surround zvuk – u produkciji Burmester jedinstveno je integrisan u vozilo.

01_Burmester_m

Burmester zna da slušanje muzike ovisi o raspoloženju i situaciji, zato su pripremljene tri osnovne postavke: Pure, Easy Listening i Live. Pure je najčistija varijanta zvuka, sa postavkom ‘Easy Listening’ zvk kao da ‘uzmiče korak unatrag’ da ne ometa ono što se dešava na cesti, dok postavka ‘Live’ daje živu sliku i punu atraktivnost zvuka.

Sistem je i vizualno jedinstven, a kao vrhunac dizajna, visokotonski zvučnici su postavljeni na posebna postaolja sa vijkom, pa se rotiraju za 360 stepeni i kreću 10 mm prema slušaocu, kako bi precizno pozicionirali zvuk i kreirali visoko vjernu (High Fidelity) zvučnu sliku.

Osim toga, korisnici mogu koristiti i ono što se zove ‘VIP’ postavke, pa zvuk može biti precizno optimiziran za svako od četiri sjedišta.

04_Burmester_Dieter 3D Surround sound

Kategorije: Audio/Video