Audi RS3 Manart u snažnom izdanju s 500 KS!

Audi RS3 Manart

Audi RS3 Manart u snažnom izdanju s 500 KS!

Audi RS3 prerađen od tunerske kuće postao je prava raketa koju lansira punih 500 KS. set rendera kako bi pokazao kako će izgledati.

Aktuelna generacija modela Audi RS3 pripada grupi izuzetno brzih kompaktnih automobila, a dobra mehanička osnova tunerima daje dosta prostora za stvaranje ozbiljnih tunerskih paketa. Manhart je tako predstavio tuning paket za Audi RS3 u obje karoserijske izvedbe.

Audi RS3 Manart

Audi RS3 pokreće 2,5-litreni 5-cilindrični turbo motorom koji isporučuje 400 KS. Međutim Manhart je ugradio MHtronik Powerbox modul nakon čega je snaga porasla na impresivnih 500 KS. Tuner nije objavio detaljne performansi ali definitivo da će biti poboljšanja u odnosu na fabričko ubrzanje od 0 do 100 km/h koje traje 3,8 sekundi.

Detalji o specifikaciji nisu objavljeni jer prvi Manhart RS3 500 još nije završen, ali kada je riječ o karoserijskim promjenama, tu je posao završen pa je tuner objavio set slika kako bi pokazao ovaj projekt. Manhart napravio body kit u kojem dolazi set zlatnih naljepnica, pruge i te detalji koji donose izgled trkaćeg automobila.

Audi RS3 Manart

Uz to, Manhart RS3 dobio je i set novih crnih 20-inčnih aluminijumskih felgi Concave One. Snižena je visina aktivnog ovjesa čime se dobiva bolja dinamika vožnje i atraktivniji izgled. Tu je i novi ispušni sistem od nehrđajućeg čelika sa kontrolom ventila koji nudi bogatiji zvuk i prepoznatljive dvostruke ovalne ispušne cijevi RS modela.

Manhart RS3 uskoro će biti dostupan za prednarudžbe kao hot hatch ili performance limuzina.

Audi RS3 Manart

Kategorije: Tuning, Vijesti