Performmaster G-klasa s većom karoserijom i preko 800 KS snage!

Performmaster G805 Mercedes-AMG G63

Performmaster G-klasa s većom karoserijom i preko 800 KS snage!

Performmaster tunerska kuća temeljito je preradila Mercedes-AMG G63 nakon čega je legendarni terenac postao još veći, snažniji i ekskluzivniji.

Performmaster svoju verziju AMG G63 modela nazvao “G805”, jer gledajući broj i opseg modifikacija može se reći da se radi o novom modelu. Tuning projekt započeo je sa razvojem upečatljivog šireg kompleta za karoseriju. Novi bodykit dodaje 10 milimetara širine za G63-a što mu daje još agresivniji izgled.

Zahvaljujući prednjoj maski koja uključuje prepoznatljivu rešetku sa “Performmaster” oznakom i jedinstveni branik s usisnicima zraka i razdjelnikom od karbonskih vlakana.

Performmaster G805 Mercedes-AMG G63

G805 opremljen je prepoznatljivom sa haubom koja ima velike usisnike zraka i sportski proširene lukova točkova od karbonskih vlakana. Među ostalim modifikacijama tu su LED dnevna svjetla, novi zadnji branik s dijelovima od karbonskih vlakana i veliko zadnje krilo od karbonskih vlakana koje se proteže od krova.

Osim vanjskog dijela prerađena je unutrašnjost gdje je Performmaster dodao brojne ukrase od alcantare i kože.

Performmaster G805 Mercedes-AMG G63

Ono što za mnoge puno važnije od samog izgleda jeste snaga dobivena nakon prerade. Ovaj ultimativni stroj pokreće 4,0-litreni V8 benzinski motor koji je sada dobio novi par turbopunjača, a ugrađen je i PEC modul za podešavanje. Rezultat ove prerade je 805 KS i 1020 Nm okretnog momenta.

To je značajan rast snage u odnosu na fabričkih 585 KS i 850 Nm okretnog momenta. Iz mjesta do 100 km/h ovoj grdosiji treba samo 3,69 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 260 km/h.

Cijene nisu objavljene, ali nema sumnje da će biti pravo malo bogatstvo.

Performmaster G805 Mercedes-AMG G63

Kategorije: Tuning, Vijesti