Lamborghini SC20 koncept najavljuje nasljednika Aventadora

Lamborghini SC20 koncept najavljuje nasljednika Aventadora

Lamborghini SC20 konceptni model koji je nedavno predstavljem, ima agresivan dizajn i V12 motor. Nema vjetrobransko staklo i koncipiran za trkaće staze.

Lamborghinijem SC20 pokreće 6,5-litreni V12 motor sa 760 KS i 720 Nm okretnog momenta i moment. Velik dio aerodinamike SC20 posuđen je od Essenza SCV12 modela, dok je za cjelokupni izgled nadahnuće pronađeno u drugim Lamborghini konceptima kao što su Sian, Veneno Roadster, Concept S i Diablo VT Roadster.

Sve u svemu, Lamborghini SC20 se temelji na platformi Aventador i kao takav preuzeo je ulogu mogućeg nasljednika starog superautomobila.

Serijski model koji bi bio napravljen po ovom konceptu imao bi vjetrobransko staklo i krov, a vjerovatno bi se uklonio i veliko zadnje krilo kako bi se ublažio agresivni dizajn.

Zamjena za Aventador mogla bi izaći već sljedeće godine i zasigurno će imati hibridni pogon. Po logici stvari legendarni V12 trebao bi otići u historiju, a njegovo mjesto zauzeo bi elektrificirani V10 motor koji će vjerovatno imati i više snage od svog prethodnika.

Kategorije: Koncepti, Vijesti