Veliki jubilej za Volkswagen R odjel – Proizveli 200.000 R modela!

Veliki jubilej za Volkswagen R odjel – Proizveli 200.000 R modela!

Volkswagen R isporučio je svoj jubilarni automobil kupcu iz Ujedinjenog Kraljevstva. Volkswagen R sinonim je za odlične performanse, sportski duh i uzbuđenje. Od svog osnutka 2002. godine, Volkswagen R proizveo je i isporučio 200.000 automobila.

Kako bi prigodno obilježio ovaj trenutak, Jost Capito, izvršni direktor Volkswagen R, isporučio je dvjestohiljaditi proizvedeni R model kupcu iz Ujedinjenog Kraljevstva kod trgovca Robinsons Volkswagen Peterborough.

“Proizvodnja i prodaja 200.000 automobila u proteklih 15 godina veliki je uspjeh za nas. Volkswagen R mala je firma koja zapošljava 350 kolega. Svi u našoj firmi doprinose njezinom uspjehu. Zahvaljujem svima u svom timu, ali i u trgovačkoj mreži koji bi trebali biti ponosni na ovo postignuće”, izjavio je Capito

Ova je firma osnovana kao Volkswagen Individual, a 2010. godine preimenovana je u Volkswagen R. Od lansiranja svog prvog modela, Golfa IV R32, slovo R označavalo je “Racing” i izražavalo je usku povezanost sa automobilskim utrkama. “Strast automobilskih utrka razvijala se dalje i prilagodila se cesti, a to je zapravo ono iza čega Volkswagen R stoji. Naša su vozila pravi Volkswageni koji imaju “ono nešto”. Ona inspiriraju ljude s ukusom za neobično”, rekao je Sven Schuler, direktor za unapređenje poslovanja i digitalizaciju Volkswagen R.

Vlasnik dvjestohiljaditog R modela, Golf R s opcijskim Performance paketom opreme i Akrapovič ispušnim sistemom bio je vrlo uzbuđen zbog isporuke vozila: “Jedva sam čekao isporuku svog automobila, a to što je upravo moj automobil dvjestohiljaditi proizvedeni Volkswagen R, ovaj trenutak čini još posebnijim”. Keith Williamson dugo je vremena Volkswagen kupac, a u svojoj kolekciji ima modele Mk IV Golf R32 i Mk V Golf GTI. “Oduvijek sam bio ljubitelj Golfa; performanse su se uvijek najbolje isticale u dinamičnim i zabavnim automobilima”.

Svojim Golfom R on je ispunio svoj vozački san: “Moj Mk V Golf GTI pruža mi jako puno zadovoljstva, a Golf R je uključenost vozača postavio na još viši nivo. Vrlo sam uzbuđen što je moj automobil opremljen Performance paketom opreme. Ovo je još jedan automobil koji neće napustiti moju kolekciju!”

Proizvodnja R modela započela je 2002. godine modelom Golf R32. Od tada uslijedila su još 3 Golf R modela te Passat R36, Touareg R50, Scirocco R, Golf R cabrio i Golf R u karavanskoj izvedbi. Danas je Golf R dostupan kao hatchback i karavan. Obje izvedbe opremljene su dvolitarskim benzinskim motorom s turbopunjenjem i 4MOTION pogonom na sve točkove.

Posebna oprema i R sportski ovjes čine Golf R i Golf R Variant najmoćnijim modelima u širokoj ponudi izvedbi Golf modela.

Kategorije: Vijesti