FAB Design SHAHIN – Kraljevski soko

Mercedes G-Klasse

FAB Design SHAHIN – Kraljevski soko

Od davnina ljudi se bave lovom, a aristokratski način podrazumijeva korištenje sokolva, što se smatra posebnom povlasticom i zadovoljstvom, što je opisano u mitologiji mnogih naroda.

Na osnovu Mercedes-Benz-ove G-klase (W463), za modele G55 i G63, FAB Design je pripremio poseban paket opreme, koji ova vozila čini spremnim za lov. Novi dijelovi karoserije su prednji i stražnji spoileri, pragovi te prošireni lukovi blatobrana, kao i poklopac motora i rešetka hladnjaka. Svi dijelovi su napravljani od kompozitnih matrijala sa vrhunskim finišom i „Prepreg-Carbonfibre“ karbonskih vlakana. Kako bi se nivo luksuza u unutrašnjosti podigao na željeni nivo, pripremljeni su karbonski elementi, te ekstavagantni opšivi od najkvalitetnije kože.

Mercedes G-Klasse

Povećani i prošireni lukovi blatobrana ostavljaju dovoljno prostora za postavljanje velikih EVOTREK flegi od kovanog aluminija, dimenzija 11Jx23, sa gumama dimenzija 305/55 R 23. Proizvodnja ovakvih felgi je dugortajna, ali je kvalitet vrhunski, a njihova masa je do 40% manja u odnosu na standardne.

Uz sve to pripremljen je i paket za povećanje snage motora, pa nakon prerade G55 raspolaže sa 530 KS i 775 Nm okretnog momenta, dok se G63 može pohvaliti sa 620 KS i 820 Nm.

FAB-G-SHAHIN_6_cl

Kategorije: Tuning