Brabus Business Lounge

Brabus_S

Brabus Business Lounge

Brabus se uključio u inovativni razvoj usmjeren na funkcionalnost, a namijenjen poslovnim ljudima koji održavaju sastanke ‘na točkovima’. U tom cilju dataljno je preuređen aktuelni model Sprinter sa dugačkim međuosovinskim rastojanjem i visokim krovom.

Poznavaoci ovog modela, na eksterijeru će odmah uočiti neke interesantne detalje koji mu daju izuzetno atraktivan izgled. Pomenimo nove branike i apron, te nove nogostupe i mnogobrojne LED elemente, te 18-inčne Monoblock felge sa gumama dimenzija 255/55 R 18, koje je isporučio tehnološki partner Continental.

Iako se radi od odličnom primjeru, pravo umijeće otkrivamo u unutrašnjosti, a ključne riječi bi mogle biti: luksuzno, ekskluzivno… blago rečeno nesvakidašnje.

Brabus_S_e1

Za unutrašnje uređenje korišteni su samo vrhunski materijali kao Masik i Alcantara.

U skladu sa željama naručioca, moguća je ugradnja 4 ili 6 sjedišta koja se mogu podesiti u sve zamislive položaje, pa mogu poslužiti kao ‘fotelja’ za sastanke ili za ugodan odmor, jer se nasloni mogu spustiti, te rasklopiti nasloni za noge.

Centralni dio, koji je skriven od očiju putnika je novorazvijeni BRABUS Media Center, nastao u saranji sa Ruhr West University, a takav koncept omogućava inkorporaciju različitih uređaja u centralnu informativnu mrežu.

Brabus_S_e2

Putnicima su vidljivi 5-inčni komandni displeji, veliki 42-inčni Full HD LCD Miracast ekran, te dva 10-inčna monitora, za komunikaciju sa ‘svijetom’, audio sistem snage 1.200 W i stropni LED displej dimenzija 180 x 90 cm, sastavljen od 2.700 elemenata, koji daje ambijentalno osvjetljenje, a sposoban je emitovati 12 različitih animacija, od azurno plavog neba sa oblacima koji se kreću, do veličanstvanog vatrometa.

Putnicima su na raspolaganju 3 utičnice (napona 220 V) i 8 USB portova, koji služe za priklučenje i ‘umrežavanje’ perifernih digitalnih uređaja, dok su Blu-ray player, igraća konzola Playstation 4, te HDTV via DVB-T ili Apple TV već inkorporirani u sistem.

Brabus_S_e4

Osim toga, tu su hladnjaci za piće i šampanjac, hlađeni kabinet za čaše, aparat za kafu… kao i poseban sistem za kondicioniranje unutrašnjeg zraka, produkcije Eberspächer (rashladne snage 13 kW i 10 kW za grijanje).

U skladu sa željama i potrebama naručioca, moguće su različite kombinacije boja i dezena, te unutrašnjeg osvjetljenja.

Brabus_S_e3

Kategorije: Tuning