Fiat 500 Abarth Pogea sa 404 KS!

Fiat 500 Abarth Pogea sa 404 KS!

Tunerska kuća Pogea napravila je od Fiat 500 Abarth modela mali super-automobila!

Fiat modeli s Abarth oznakom dobro su poznati među ljubiteljima brzih automobila. Jedan od malih brzih automobila je i Fiat 500 Abarth kojeg pokreće turbo benzinski motor zapremine 1,4 litre. On mu omogućava sjajne performanse koje obećavaju uživanje u vožnji.

No, već nabrijani Fiat 500 Abarth prošao je dodatni tretman tunerske kuće Pogea. Nakon tog tretmana Fiat 500 Abarth postao je ultimativni trkač koji može da parira najozbiljnijim super-automobilima današnjice.

Prerađeni model nazvan je Ares i raspolaže sa nevjerovatne 404 KS! Tako brutalna snaga u malom automobilu još više dobija na značaju ako se uzme u obzir da je dobar dio karoserijskih dijelova napravljen od ugljičnih vlakana u cilju smanjenja mase.

Povećanje snage motora dobilo se zahvaljujući brojnim izmjenama na motoru što uključuje nove klipove i klipnjače, novi turbo punjač, nova radilica motora, nova bregasta osovina, novi ventili, a dodat je i hladnjak ulja. Automobil je dobio i novo kvačilo, zamajac, pa čak i hladnjak mjenjačkog ulja.

Očekivano, kočioni sistem je potpuno novi gdje su postavljene nove, jače kočnice. Naprijed se nalaze diskovi prečnika 322 milimetra, a automobile je postavljen na 18 inčne aluminijumske felge. Ovjes je također prerađen u koji su ugrađeni KW Clubsport dijelovi.

Rezultat svih prerada je da Fiat 500 Abarth Pogea ubrzava od 0 do 100 km/h za svega 4,7 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 288 km/h.

Cijena ovog automobila sa svim preradama iznosi 58.950 eura.

Kategorije: Tuning