Mercedes-Benz V-Class – Od sada i sa značkom AMG

Mercedes-Benz V-Class – Od sada i sa značkom AMG

Mercedes-Benz proširuje portfolio sve popularnije V-klase, pa će na predstojećem sajmu automobila u Frakfurtu predstaviti ova vozila sa znakom AMG.

Naime, uvodeći model Viano, koji se mogao nabaviti bilo u putničkoj ili komercijalnoj verziji, Stručnjaci Mercedes-Benza zapazili su poseban interes tržišta, što je kasnije dovelo do razdvajanja, pa su modeli namijenjeni za komercijalne svrhe zadržali naziv Viano, dok su „putnikči“ dobili oznaku V-class.

Ovaj proizvođača sada ide i korak dalje, te uz ovaj model nudi nudi potpuno novi asortiman, veći izbor individualne konfiguracije, dizajna enterijera i eksterijera, te sportski duh istaknut putem oznake AMG Line.

Mercedes-Benz V 250 d ( W 447 ) AMG Line 2016

Kao i do sada, u ponudi će biti dva međuosovinska rastojanja, tri dužine vozila, tri varijante motora, te stalni pogon na sva četiri točka (4MATIC). Ono što je novo i vidljivo već na prvi pogled su nove 19 inčne AMG flege sa 7 dvostrukih krakova, ovjes spušten za 15 mm (i dodatno ukrćen), prednji i stražnji aproni, bočni pragovi, te panoramski krov, najveći u klasi, širok 1,12, a dugačak čak 1,9 m.

Mercedes-Benz V 250 d ( W 447 ) AMG Line 2016

Dostupne su i brojne inovacije, kao što su: Active Parking Assist, Driving Assistance paket sa COLLISION PREVENTION ASSIST, Blind Spot Assist, Lane Keeping Assist and PRE-SAFE®, kao i AGILITY CONTROL varijabilni ovjes.

Mercedes-Benz V 250 d ( W 447 ) AMG Line 2016

Unutrašnjost je priča za sebe, jer nudi visok nivo luksuza i (čak i za Mercedes) bogat izbor opcija. Pomenimo centralnu konzolu sa hlađenim prostorom, termo-držače za čaše sa LED osvjetljenjem za putnike na stražnjim sjedištima. Tu su USB i SD priklučci, sklopivi nosači za iPod, utičnice napona 12 i 220 V.

Konstruktori su posvetili pažnju svakom detalju, pa npr, ako vozilo ostane parkirano sa otvorenim krovom, a iznenada počne kiša, krov automatski zauzima zakošen položaj.Izgleda da samo mašta prevazilazi granice mogućnosti ovakvog, vrhunski opremljenog vozila.

Mercedes-Benz V 250 d ( W 447 ) AMG Line 2016