Volkswagen Golf GTI V Schmidt Revolution

Volkswagen Golf GTI V Schmidt Revolution

Golf V GTI automobil koji je donio mnogo radosti kada je u pitanju kopaktna klasa, otišao je u “penziju” 2009. godine kada je došao njegov nasljednik GTI šeste generacije. Iako je skoro tri godine u “penziji” još uvijek je predmet želja mnogih vozača, a od kraja ove godine postat će još poželjniji zahvaljujući tuneru Schmidt Revolution!

Schmidt Revolution napravio je blago osveženje pogonske jedinice na starom GTI-u pa su se tako poigrali sa mapiranjem motora i malim mehaničkim zahvatima na usisu i ispuhu motora. Rezultat prerade na standardnom 2.0 TFSI od 200 KS je dodatnih 75 KS koje će obezbjediti ovom automobilu duži trkaći vijek!

Kada je riječ o estetici tu su nove 19-colne zvjezdaste felge, a tu je i AP-ov sportski ovjes s mogućnošću podešavanja visine rastojanja karoserije od tla. Estetski noviteti su i na  stražnjem dijelu automobila gdje su dvije ispušne cijevi premještene na sredinu kao kod jačeg brata R32! O preradi putničkog prostora nema informacija kao ni fotografija, pa taj segment ostaje u domenu nagađanja. Predpostavke su da će osvježeni GTI dobiti novi audio/navi sistem, sa nekim estetskim dodacima poput karbonskih umetaka i slično.

Kategorije: Tuning